Onze specialisaties

gietvloeren
polybeton vloeren
gepolierde betonvloeren
vloerverwarming-betonvloeren
glansbeton vloeren
betonvloer-coating
epoxyvloeren
gepolijste betonvloeren

overal in Vlaanderen
betonvloeren.vlaanderen
polybeton.vlaanderen

Hoe krijg je een perfecte betonvloer?

 

Ondergrond

De ondergrond moet stabiel zijn, zonder teveel niveauverschillen. De vloeren worden steeds op een plastiekfolie geplaatst en voorzien van wapening. De minimum dikte van de beton is van kapitaal belang, er wordt binnen geen beton gestort als de minimum dikte van 7 cm en 10 cm op vloerverwarming niet kan worden gehaald. Voor buiten gelegen betonvloeren, terrassen, opritten e.d. neemt u best contact met ons op.

Storten en nivellering

Om beton ter plaatsen te krijgen storten we rechtstreeks vanuit een mixer of verpompen we het met betonpomp.
Op manuele wijze en met behulp van lasertoestellen nivelleren we vervolgens de vloeibare betonspecie over de te bedekken ondergrond. Kleine toleranties zijn onvermijdelijk, betonvloer kan nooit 100% waterpas liggen. De toleranties worden beschreven in de TV nr 204 van het WTCB. Vlakheidklasse 4.

Polieren en kleuren

Vervolgens wordt een kwartslaag toegevoegd, vermengd met cement en eventuele kleurstoffen. Deze droge cementrijke mengeling wordt handmatig verspreid over de nog natte vloer. Wij ´draaien´ met een poliermachine de toplaag tot die zich vermengd heeft met de aanwezige papperige laag van de beton. Op deze wijze krijgt men een perfecte aanhechting van de uitgestrooide toplaag met de ondervloer. Na verdere uitdroging start het eigenlijke polieren van de vloer.
Het oppervlak van een betonvloer is nooit 100% egaal gekleurd. Zelfs bij vloeren die niet ingekleurd worden, zijn kleine verschillen en nuances vast te stellen. Dit ontstaat door het feit dat cement een natuurlijk product is en zelf ook kleurverschillen kan vertonen.

kleuren betonvloer

Aanbrengen van 'Curing compound'

Tenzij u kiest voor het authentiek boenen, wordt de betonvloer na afwerking behandeld met een zogenaamde ‘curing-compound’.
Dit is een vloeistof die een vochtontoelaatbare film vormt op het vloeroppervlak. Op deze manier vertragen we het uithardingproces, zodat het risico op spontane krimpscheuren (door het verdampen van water) aanzienlijk verkleint.
Een zeer vaak gehoorde klacht betreffende gepolierde vloeren, gaat over het uitzicht, enkele dagen na het plaatsen. Waar een mooie egale grijze vloer gevraagd werd, vindt men soms een gevlekte zwartgrijze vloer terug. Dit verschijnsel komt tot stand door het aanbrengen van de 'curing'. Het product heeft de eigenschap dat het soms nog lang zichtbaar blijft op de vloer. Door ingebruikname van de vloer zal het product echter geleidelijk verdwijnen en verkrijgt men meer het gewenste resultaat. Geduld is de enige goede oplossing.

Inzagen van krimpvoegen

Het inzagen van de noodzakelijke krimpvoegen gebeurt met industriële machines. De krimpvoegen verkleinen het risico op barsten van het beton.

 

 

Wij zijn lid van wtcb.be, het wetenschappelijk en technisch centrum voor het bouwbedrijf.